TUR PROGRAMI
1.GÜN
ABANT GÖLÜ – SAFRANBOLU – TABAKHANE MÜZESİ
Turumuz, saat 04.00’te Kırklareli Valilik önünden hareketle gece yolculuğumuzla başlıyor. Adapazarı üzerinden Bolu Dağı’nın eteklerindeki Abant Gölü’ne ulaşıyoruz. Rehberimizin verdiği serbest zamanda göl kenarında yürüyüş yapabilir, faytonla veya atla gezinti yapabilirsiniz. Öğle yemeğini Abant Gölü çevresinde aldıktan sonra, UNESCO koruması altındaki Safranbolu’ya varıyoruz. Safranbolu’nun tarihi sokaklarında yürüyerek Cinci Hanı (panoramik), Pazar Yeri, Yemeniciler Arastası, Köprülü Camii, Güneş Saati, ve tarihi çarşıları ziyaret ediyoruz. Ardından Hıdırlık Tepesi’nden şehri panoramik olarak fotoğraflıyoruz. Son olarak, meşhur Safranbolu lokumcusunda lokum tadımı ve alışveriş yapma imkanı buluyoruz. Safranbolu’da, 800 yıllık geçmişi olan ve günümüze ulaşan Türkiye’nin ilk ve tek gezi tabakhanesini ziyaret ediyoruz. Ziyaretin ardından otelimize yerleşiyor, akşam yemeği ve konaklama için dinleniyoruz. Dileyen misafirlerimizle ekstra olarak Tokatlı Kanyonu’nda bulunan Kristal Teras’a gidiyoruz. Bu cam seyir terasından Tokatlı Kanyonu ve İncekaya Su Kemeri’ni panoramik olarak fotoğraflama fırsatı buluyoruz.
Sabah Kahvaltısı: Yol üstü mola tesislerinde ekstra olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği: Ekstra olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup, tur ücretine dâhildir.
Konaklama: Safranbolu otelleri veya benzeri.
Mola Tesisleri: Yol üstü tesisler.
Rota: Kırklareli – Abant (625 km) Abant – Safranbolu (155 km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 780 km.
Otele Giriş Saati: 18.00.
2.GÜN
PINARBAŞI – VALLA KANYONU – HORMA KANYONU – ILICA ŞELALESİ – KASTAMONU – ŞAPKA VE DANTEL MÜZESİ
Turumuz, sabah otelimizde alınan kahvaltının ardından hareketle Küre Dağları’na doğru yola çıkarak Pınarbaşı’na ulaşıyoruz. İlk durağımız, dünyanın en derin kanyonlarından biri olan Valla Kanyonu. Minibüslerle Muratpaşa Köyü’ne varıp, buradan yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüşle Valla Kanyonu Seyir Terası’na ulaşıyoruz (ekstra). Yaklaşık 800 metre derinliğe sahip Valla Kanyonu’nu seyir terasından fotoğraflıyoruz. Derinliği yer yer 1200 metreye ulaşan ve geçişi oldukça zor olan bu kanyonun eşsiz manzarasını izledikten sonra aynı yoldan geri dönüyoruz. Ardından aracımıza binerek yaklaşık 45 dakikalık bir yolculukla Horma Kanyonu’na varıyoruz. Horma Kanyonu’nda, tamamen ahşap ve çelikten yapılmış yürüyüş yolunda doğayla iç içe yaklaşık 1,5-2 saatlik bir yürüyüş yapıyoruz. Yürüyüşün sonunda, kanyonun sularıyla beslenen Ilıca Şelalesi’ne ulaşıyoruz. Yürümek istemeyen misafirlerimiz ise araçla şelaleye geçebilir. Şelalede serbest zaman vererek, yaklaşık 15 metre yükseklikten dökülen suyun oluşturduğu doğal havuzda yüzme imkanı buluyoruz. Kanyon gezimizin ardından Kastamonu’ya hareket ediyoruz. Burada, Bizans hanedanlarından Komnenoslar tarafından inşa edilmiş ve Selçuklu mimari özelliklerini taşıyan Kastamonu Kalesi’ni panoramik olarak göreceğiz. Kale, asırlardır ziyaretçilerine selam durarak şehrin tarihsel çekirdeğini oluşturuyor. Ardından, Kastamonu’nun sivil yapılarından biri olan ve bölgeye özgü el sanatları örneklerinin sergilendiği Türkiye’nin ilk Şapka ve Dantel Müzesi’ni içeren Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi’ni ziyaret ediyoruz. Daha sonra Saat Kulesi ve Kurtuluş Savaşı’nın kadın kahramanı Şerife Bacı Anıtı’nı göreceğiz. Nasrullah Meydanı, Kadı Nasrullah Camii ve Şadırvanı da gezdikten sonra, Kastamonu El Sanatları Merkezi olarak faaliyet gösteren Münire Hanım Medresesi’nde alışveriş yapma fırsatı buluyoruz (sarımsak, çekme helva ve yöresel el sanatları). Alışveriş molamızın ardından otelimize geri dönüyoruz.
Sabah Kahvaltısı: Otelde, tur ücretine dâhildir.
Öğle Yemeği: Serbest Menü (ekstra).
Akşam Yemeği: Otelde, tur ücretine dâhildir.
Konaklama: Safranbolu otelleri vb.
Rota Bilgisi: Safranbolu – Pınarbaşı: 75 km Bölge İçi Geziler: 50 km Horma Kanyonu – Kastamonu: 100 km Kastamonu – Safranbolu: 110 km
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 245 km
Otele Giriş Saati: 18.00 – 19.00
3.GÜN
AMASRA – ZONGULDAK – MADEN MÜZESİ
Turumuz, sabah otelimizde alınan kahvaltının ardından Bartın üzerinden Amasra’ya doğru yola çıkarak başlıyor. Strabon’a göre Amazonlar tarafından kurulan ve adını Pers prensesi Amastris’den alan Amasra, Fatih Sultan Mehmet’in Lâla’sına “Çeşm-i Cihan buramı ola ?” (“Dünya’nın Gözü”) dediği Karadeniz’in eşsiz güzelliklerine sahip bir cennettir. Amasra’da ihtişamını koruyan surlarla çevrili sokaklarda gezerken, Kemere Köprüsü, Fatih Kilise Camii, Şapel, Sormagir Kapısı, Zindanlar, Ceneviz Kabartmaları ve Çekiciler Çarşısı gibi önemli eserleri göreceğiz. Gezimizin ardından Amasra’nın ünlü balık restoranlarında lezzetli bir öğle yemeği molası vereceğiz. Deniz balığı ve Amasra salatasından oluşan lezzetli öğle yemeğimizin ardından Zonguldak’a doğru yola çıkıyoruz. İlk durağımız, 875 metresi turizme açık olan Gökgöl Mağarası. Burada muhteşem doğal oluşumları keşfedeceğiz. Mağara gezimizin ardından, Türkiye’nin ilk ve tek maden müzesi olan Maden Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Burada, taş kömürünün yer altındaki üretim koşullarını göreceğiz. Müze turunun ardından, isteyen misafirlerimiz eski eğitim ocağına (açık olduğu takdirde) inme imkanı bulacak. Müze gezimiz sonrasında liman bölgesinde serbest zaman veriyoruz. Ardından, kentten ayrılarak dönüş yolculuğuna başlıyoruz. Düzce ve Adapazarı üzerinden İstanbul’a doğru ilerliyoruz. Sayın misafirlerimizi bir sonraki organizasyonda buluşmak üzere aldığımız noktalara bırakarak, vedalaşıyoruz. Hoşçakalın!
Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup, tur ücretine dâhildir.
Öğle Yemeği: Amasra serbest menü (ekstra).
Akşam Yemeği: Yol üstü mola tesislerinde ekstra olarak alınacaktır.
Konaklama: Dikkat! Bu gece otel konaklaması yoktur.
Rota: Safranbolu – Amasra (110 km) Amasra – Zonguldak (105 km) Zonguldak – Kırklareli (625 km)
Toplam Kat Edilecek Mesafe: 840 km
Toplam Tur Mesafesi: 1865 km
Varış Saati: 00.00 – 01.00 (Varış saatleri, normal hava ve yol şartlarına göre yaklaşık olarak verilmiştir.)
Batı Karadeniz Turu'nda, Safranbolu'nun UNESCO korumalı tarihi sokakları, Amasra'nın doğal güzellikleri, Kastamonu'nun tarihi yapıları ve Zonguldak'taki Maden Müzesi gibi önemli noktaları ziyaret etmeyi planlıyoruz. Ayrıca, Valla ve Horma Kanyonları'nda doğa yürüyüşleri yaparak bölgenin eşsiz manzaralarını keşfedeceksiniz.
Seyahate Dahil Olan Hizmetler:
Seyahate Dahil Olmayan Hizmetler:
Batı Karadeniz kıyı şeridinde Karadeniz iklimi etkili olup, iç kesimlere geçildikçe bu etki azalır. Kıyı kesiminde yıllık yağış miktarı ortalama 1200 mm civarındadır; Zonguldak'ta 1220 mm, Bartın'da ise 1071 mm yağış görülürken, iç kesimlerde bu rakam 600 mm'nin altına düşer (Bolu'da 536 mm, Kastamonu'da 461 mm). Yağışlar, dağların kuzeye bakan yamaçlarında daha fazladır çünkü Karadeniz üzerinden gelen nemli hava kütleleri bu yamaçlarda yükselerek yağış bırakır.
Kış mevsimi, Orta ve Doğu Karadeniz'e göre daha soğuktur; Orta Avrupa'dan gelen soğuk hava kütleleri, Batı Karadeniz'de kar yağışlarına neden olur. Özetle:
Tura çıkış gününden 72 saat (3 gün) öncesine kadar yapılan rezervasyon iptal taleplerinde koşulsuz yüzde 100 kesintisiz iade garantisi sunulmaktadır.
Not: Uçaklı turlarda iptal iade güvence paketi eklenememektedir.
Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz. (Özel sağlık sigortası misafire ait özel harcamadır)